donderdag 3 december 2009

Bewoners vrezen schade door nieuwbouw St. Nicolaaslyceum


Het nieuwe gebouw van het St. Nicolaaslyceum (Ontwerp DP6 architectuurstudio, www.dp6.nl)

Volgende week beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe gebouw van het St. Nicolaaslyceum, dat gaat verrijzen op de hoek van de Beethovenstraat en de Prinses Irenestraat, grenzend aan het Beatrixpark. De eerste stap is het kappen van de bomen op die plek, in januari 2010 gevolgd door de sloop van de Christus Geboorte Kerk. De feitelijke bouw van het schoolgebouw is gepland voor juni 2010, de oplevering voor zomer 2012.
Gisteravond organiseerde het Projectbureau Amsterdam Zuidas in het St. Nicolaaslyceum een informatieavond voor de buurt. Bewoners van de Princesseflat (Beethovenstraat 197-265) bleken ongerust over de geluidsoverlast die de bouw met zich mee zal brengen. Ook waren zij bezorgd over mogelijke schade ten gevolge van heiwerkzaamheden. Het Projectbureau liet weten dat de keuze van de heimethode een zaak van de aannemer is, maar dat bekeken zal worden of het mogelijk is om 'stil' te heien. De funderingspalen worden in dat geval de grond in geboord en niet geheid, zodat er geen schokbelasting optreedt die bouwschade kan veroorzaken aan omliggende panden. Er wordt hoe dan ook een verzekering afgesloten voor eventuele schade aan gebouwen in de directe omgeving van de bouwlocatie.

1 opmerking:

  1. dat boorproces werkt perfect. Iets duurder maar weegt niet op tegen de schade die je eventueel aan andere panden veroorzaakt.

    Paul

    BeantwoordenVerwijderen